Novi Sad je svega 70 km udaljen od Beograda i odlično je povezan sa svetskim metropolama kao što su  Budimpešta, Beč, Atina i Istanbul.

Najveća atrakcija grada je Petrovaradinska tvrđava. Nalazi se na desnoj obali reke Dunav. Građena je od 1692. do 1790. godine. Tvrđava zauzima prostor od 112 hektara sa 16 km dugim podzemnim tunelima.

Danas, pored glavnog grada Beograda, Novi Sad je industrijski i finansijski centar Srbije. Takođe, proglašen je Evropskim gradom kulture za 2021. godinu.

Novi Sad je moderan univerzitetski grad sa stalnim razvojem. Grad muzeja, galerija i svetskih događaja kao što je Exit Festival – najposećeniji internacionalni muzički festival.

U centru grada nalaze se zgrade različitih arhitektonskih stilova uključujući gotski, barokni, secesionistički i neoklasični. Novi Sad je  istorijsko blago Evrope.

U blizni grada nalazi se i Nacionalni park Fruška Gora gde možete posetiti mnogobrojne hrišćanske manastire. Takođe, među omiljene turističke destinacije ubrajaju se i salaši koje karakteriše ukusna hrana i kvalitetno vino.

Novosađani su poznati po svom mirnom tempramentu i neveravatnoj ljubaznosti.

Dobro nam došli!